Agregati

Dizel električni agregat je kombinacija dizel motora sa električnim generatorom (često alternatorom) za generiranje električne energije.  Diesel generatorski setovi se koriste na mjestima bez priključka na mrežu, ili kao napajanje u slučaju nužde ako dođe do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

 

Pravilno dimenzioniranje dizel električnih agregata je značajno kako bi se izbjeglo nisko opterećenje ili nedostatak energije. Dimenzioniranje je komplicirano značajkama suvremene elektronike, naročito nelinearnih opterećenja.

 

Matisa d.o.o. Tuzla proizvodi dizel električne agregate raspona snage od 8 kVA do 2000 kVA, sa automatskim ili ručnim startom prilikom prestanka snabdijevanja električnom energijom iz mreže u otvorenoj ili zatvorenoj verziji.

 

Dimenzije agregata mogu izlaziti iz standadiziranih okvira po narudžbi. Agregati se nalaze na postolju u čijem sastavu je rezervoar goriva čiji kapacitet ovisi o potrebi naručioca.

Otvoreni agregat

Na slici je prikazana otvorena izvedba agregata.

Zatvoreni agregat

Na slici je prikazana zatvorena izvedba agregata.

Oprema agregata

Upravljački modul

DSE7420 MKII je inteligentan i moćan modul za kontrolu dizel električnog agregata sa  značajkama i funkcionalnostima na visokoj razini. Upravljački modul je prvi modul u DSE rasponu koji uključuje ugrađeni SNMP. Modul je pogodan za širok raspon pojedinačnih aplikacija za plin i dizel.

Upravljački modul

DSE7320 MKII je inteligentan i moćan modul za kontrolu dizel električnog agregata sa  značajkama i funkcionalnostima na visokoj razini.. Modul je pogodan za širok raspon pojedinačnih aplikacija za plin i dizel.

Auto Mains (Utility) Failure Control Module

Auto Start Control Module

DSE4510 MKII je kompaktni upravljački modul automatskog pokretanja koji je razvijen kako bi osigurao izvanredan raspon značajki unutar kompaktnog kućišta.

Komunikacijska kartica – NetMan 204 omogućuje izravno povezivanje UPS-a preko LAN 10/100 Mb veze pomoću glavnih mrežnih komunikacijskih protokola (TCP / IP, HTTP HTTPS, SSH, SNMPv1, SNMPv2 i SNMPv3). To je idealno rješenje za integraciju UPS-a preko Ethernet mreže s Modbus / TCP i BACnet / IP protokolima. Razvijen je za integraciju UPS-a u srednje i velike mreže, kako bi osigurao visoku razinu pouzdanosti u komunikaciji između UPS-a i pripadajućih upravljačkih sustava.

Netmanovi senzori okoliša nadziru i bilježe uvjete okoline, kao i aktivnosti na zaštićenim područjima iu prostorijama gdje je ugrađen UPS.

Senzori za zaštitu okoliša omogućuju opsežnu kontrolu i upravljanje okolišem oko UPS-a praćenjem temperature, vlažnosti, pokretanja uređaja kao što su ventilatori ili brave i komuniciranje vrijednosti putem weba, SNMP-a i softvera PowerShield.

ModBUS Protocol Converter

Pretvornik protokola MultiCOM 301/302 može se koristiti za praćenje UPS-a pomoću MODBUS / JBUS protokola na RS485 ili RS232 serijskoj liniji. Također će upravljati drugom, neovisnom serijskom linijom RS232 koja se može koristiti za povezivanje drugih uređaja kao što je Netman 101 ili računalo koje koristi softver PowerShield.

Ovaj adapter vam omogućuje da koristite Riello UPS komunikacijske kartice preko RS232 priključka.

Najam agregata

Matisa d.o.o. Tuzla vrši uslugu iznajmljivanja dizel električnih agregata na kraći ili duži vremenski period u rasponu snaga od 5 kVA do 500 kVA.

 

Svi agregati su u zatvorenoj verziji ( kućištu) kako bi se smanjila razina buke agregata do 60 dB / 7m i tako bili pogodni za snabdijevanje električnom enegijom razne kulturne događaje gdje je buka problem.

 

Za informacije o iznajmljivanju dizel agregata posjetite našu kontakt stranicu, ili jednostavno popunite kontakt formu sa desne strane.

Od:
Do: